PODIJELI

U okviru sedme kvalifikacione grupe kroz koju se bori za Elitnu fazu kvalikacija za kadetsko Evropsko prvenstvo fudbaleri iz Bosne i Hercegovine danas su poraženi od Švicarske minimalnim rezultatom, te tako nisu ostvarili direktni plasman u željenu rundu takmičenja.

Za minimalnu pobjedu Švicarcima je bio dovoljan pogodak iz treće minute kojeg je na asistenciju Kevina Krasnićija postigao Labino Bajrami.

Drugo mjesto, koje vodi direktno u elitnu rundu kvalifikacija, Bosna i Hercegovina je ispustila nakon današnjeg poraza, ali i pobjede Finaca nad Gibraltarom u istom terminu rezultatom 4:0.

Bosni i Hercegovini ipak preostaju šanse za plasmanom u narednu rundu, s obzirom da se kroz poredak trećeplasiranih takođe može napredovati u kvalifikacijama. Teoretski nada postoji, mada u praktičnom smislu biće to jako teško, s obzirom na to da se računaju samo bodovi protiv reprezentacija koje su obezbijedile plasman dalje, a tu bosanskohercegovački kadeti imaju tek jedan osvojen bod.

Konačni rezultat, odnosno plasman, Bosne i Hercegovine neće se tako brzo saznati, s obzirom da u sedam kvalifikacionih grupa nije odigrana niti jedna utakmica do sada. Četiri najbolje trećeplasirane ekipe igraće Elitnu rundu.

PODIJELI