PODIJELI
Foto: Instagram

Gdje će karijeru nastaviti Anel Hadžić? Pitanje je to koje je posljednjih mjeseci vrlo aktivno, naročito nakon što je napustio MOL Fehevar, a kao jedna od opcija pominjalo se i Sarajevo.

Nije ovaj bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine skrivao da je u kontaktu sa Emirom Hadžićem i da ne bi imao ništa protiv da obuče dres aktuelnog prvaka, međutim u ovom trenutku to i nije baš realno za očekivati.

Cijela priča je utihnula, a za Hadžićeve usluge je u međuvremenu veliki interes pokazao Ried koji se vratio u austrijsku Bundesligu. Klub je to u kojem je ujedno i započeo svoju profesionalnu karijeru.

U razgovoru za Sportske.ba nije Hadžić odbacio opciju da obuče dres Rieda.

“Imali smo prije dva-tri mjeseca kratak razgovor. Tada smo se dogovorili da ćemo opet sjesti, interes je obostran, tako da je sve moguće. Vidjet ćemo šta će se izdešavati ovih dana. Sigurno neći zatvoriti vrata toj opciji jer situacija je mnogo teška na tržištu. Novca više nema kao nekad, klubovima je teško zbog situacije sa koronavirusom. Treba biti strpljiv, bit će nešto”, kaže Hadžić.

Otkrio je i šta mu je najvažnije prilikom biranja nove sredine.

“U ovoj situaciji, kada mi je žena trudna, ne bih išao u neke daleke zemlje jer bih želio da budem tu kada se sin u oktobru rodi. Nije lako sada letjeti, ići iz države u države… Bitno mi je da je blizu, da budem tu kada je potrebno, a neki veliki novac je, kao što sam rekao, teško očekivati. Budžeti su naglo pali”, dodaje Hadžić.

Hadžić je u Mađarskoj proveo ukupno četiri godine. Za to vrijeme osvojio je i dva trofeja.

“Prve tri godine u Mađarskoj su bile odlične. Igrao sam standardno, osvojio titulu i kup, pa igrao Evropsku ligu… Na fudbalskom planu sam stvarno uživao. U toj zadnjoj godini se dosta toga promijenilo u klubu i nakon svega nisam imao izbora nego da idem. Svejedno, lijepo iskustvo.”

U Mađarsku odlazi sve više bh. fudbalera. Nedavno je Adnan Kovačevič pristupio Ferencvarošu.

“Izuzimajući Fehevar i Ferencvaroš, ostali klubovi nisu sad na nekom baš visokom nivou, ali liga je svejedno kvalitetna. Napreduje iz godine u godinu. Mađari mnogo ulažu u fudbal, imaju novca, ulažu u infrastrukturu. Dovoljno je pogledati samo stadione. A što je najbitnije, sve je redovno. Što dogovoriš, dobit ćeš”, istakao je Hadžić.

(E.K.)

PODIJELI