PODIJELI

Večeras se igra finale Eurobasketa između Slovenije i Srbije.

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Igor Kokoškov rekao je da samo energija neće biti dovoljna za pobjedu u finalu, da Aleksandar Đorđević ima mnogo više iskustva od njega i istakao da zna šta će selektor Srbije poručiti svojim igračima.

“Đorđević ima mnogo veće iskustvo i kao igrač i kao trener u ovakvim situacijama. Njegova harizma i znanje donese veliki kvalitet. Ja to iskustvo nemam i za mene je ovo prvo finale na Evropskom prvenstvu, ali mi ne racionalizujemo mnogo ovaj momenat, imamo isti pristup, istu pripremu”, rekao je Kokoškov novinarima u Istanbulu.

“Želimo da se usredsredimo na male stvari, ne čitamo novine. Potrebno je da nam glava bude čista, fokusirana samo na utakmicu, a da sve ostale stvari ostavimo po strani”, dodao je selektor Slovenije.

Novinare je zanimalo i šta misli da će presuditi finale.

“Niko se u nedjelju neće pojaviti na parketu, a da se neće boriti i zalagati. Svi igrači će odigrati utakmicu sa 110 odsto, ali moraš da igraš i pametno, moraš da igraš zajedno… Energija je velika stvar, ali nije dovoljna, moraš da igraš dobro”, rekao je Kokoškov.

Selektor Slovenije je istakao da je dobro što je Đorđević ostao u košarci.

“Kad sam odrastao imao sam dva idola – Dražena i Sašu. Velika je stvar za evropsku košarku što je Đorđević ostao u košarci i velika je stvar za srpsku košarku što je on selektor. Mi smo prijatelji naravno, ja njega mnogo bolje znam nego on mene. Imam veliko poštovanje za njega kao čovjeka, igrača i sada kao trenera. Finale će biti festival košarke, zato se i bavim ovim poslom”, rekao je on.

Selektor Srbije je ulogu favorita prepustio Slovencima.

“Ja znam da je on to vama rekao, a znam i šta je rekao u svlačionici. Mi to ne čitamo, sad ste mi vi rekli. Normalno je da postoji rezerva i poštovanje protivnika, ali ja sam siguran da će on na zatvorenom sastanku reći: ‘Daj da pregazimo ove Slovence'”, rekao je selektor Slovenije.

Kokoškov je imao priliku i da predstavi svoj rad našoj publici vodeći prije pet godine reprezentaciju Gruzije do pobjede nad Bosnom i Hercegovinom u Skenderiji.

PODIJELI