PODIJELI
Radišković stavila potpis na dvogodišnji ugovor sa bh. šampionkama

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Anđelka Radišković nova je igračica ŽOK Bimal-Jedinstvo. Odbojkašica koja je u posljednjim nastupima bila kapiten naše ženske seniorske selekcije danas je potpisala dvogodišnji ugovor sa osvajačicama duple krune.

Iskusni primač servisa drugo je pojačanje Brčanki ovoga ljeta, nakon što se prethodno u matični klub vratila Elena Babić.

– Angažmanom Anđelke Radišković dobili smo izuzetno kvalitetnu igračicu, reprezentativku Bosne i Hercegovine. Sigurno da nam je drago što će ona u budućnosti braniti boje Bimal-Jedinstva, najtrofejnijeg odbojkaškog kluba u našoj zemlji – rekao je Esad Omerhodžić, predsjednik bh. šampionki.

Radišković je u prethodnih osam sezona nastupa za ekipu Kula-Gradačac, čija je bila uvjerljivo najbolja igračica.

– Moram priznati da mi je izuzetno drago što sam novo pojačanje najboljeg tima u državi. Klub već ima dobru ekipu koju je ovoga ljeta odlučio dodatno pojačati, tako da sam sretna što ću u naredne dvije godine biti dio ovog sjajnog i veoma uspješnog sportskog kolektiva – kazala je Anđelka Radišković.

Većinu novih saigračica Radišković poznaje sa odbojkaških terena, što sa premijerligaških, što sa reprezentativnih okupljanja

– S većinom igračica sam jako dobra privatno iako smo igrale na suprotnim stranama. Naravno, znam ih i kroz reprezentaciju, baš kao i trenera Smaila Pezerovića, tako da vjerujem da ću se bez problema navići na novu sredinu – naglasila je reprezentativka BiH.

Bimal-Jedinstvo u srijedu je saznalo ime protivnika u drugom kolu Lige šampiona, gdje će odmjeriti snage s albanskim Partizanijem.

– Iskreno mislim da smo mi jedina ekipa iz Bosne i Hercegovine koja može napraviti nešto u Evropi – poručila je Radišković na kraju.

PODIJELI