PODIJELI
Foto: BLJESAK
Foto: BLJESAK

Zrinjski je opravdao ukogu favorita i u utakmici sa dva različita poluvremena porazio Borac na domaćem terenu. Bio je to tek drugi trijumf Plemića u novoj sezoni. Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo konačnih 3:0, pošto je Borac od početka bio ravnopravan i ponekad opasan po gol domaćina.

U finišu prvog poluvremena gosti su imali prvu zrelu priliku na utakmici, ali Jakupović nije pogodio. Do pauze su pokušavali i Mandić, i Govedarica, ali promjene nije bilo.

Početkom drugog poluvremena Zrinjski za svega pet minuta rješava pitanje pobjednika, postigavši čak tri pogotka. Prvo je poentirao Ivan Lendrić, zatim sjajnim udarcem Čurjurić, da bi na 3:0 povisio Šovšić nakon asistencije Stojkića.

Do kraja je do gola mogao i Govedarica, ali se ispriječila stativa. Prijetili su i gosti, ali se istakao Brkić, da bi dobru priliku potom propustio Čurjurić, koga je spriječio Lučić. Ni tu uzbuđenjima nije bio kraj. Stojan Vranješ je u 86. minuti pogodio prečku, zatim je Čurjurić gađao sa pola terena i zamalo pogodio usljed Lučićevog izleta s gola, da bi do kraja Vukajlija pogodio stativu domaćeg gola.

HŠK Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Šovšić, Barbarić, Stojkić, Lendrić, Jakovljević, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica.

FK Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Jakupović, Danilović, Ćosić, Milutinović, Čomor, Subić, Mirić, Vranješ.

PODIJELI