PODIJELI

ŽRK Vitez ove sezone nije odigrao već dvije utakmice u Prvoj ligi FBiH. U Živinicama je meč registrovan 10:0 zbog kašnjenja Vitežanki, a u utorak nisu doputovale u Cazin na duel protiv Krajine.

Klub se obratio saopštenjem u kojem naglašavaju da delegat Fuad Lipa vrši majroizaciju nad klubom.

“Povodom dešavanja u dosadašnjem tijeku prvenstva želimo obavijestiti javnost kakvu represiju i majorizaciju nad našim klubom provodi komesar takmičenja Fuad Lipa. Naime, utakmica 2. Kola koja se trebala igrati u Živinicama a na koju smo zakasnili više od pola sata je registrirana 10:0 za domaćina iako delegat utakmice nije iskoristio sve mogućnosti po Propozisijama da se utakmica odigra . Utakmica 6.kola je bila odgodena zbog vjerskih blagdana , i rezervni termin nije najavljen sa službenog e-maila OZRK Krajina iako komesar Lipa tvrdi da jeste a nema dokaze. Navodno je od strane komesara OZRK Krajini odobrio da se utakmica odigra u utorak 5.11.bez da je nas klub itko kontaktirao i obavijestio. Komesar je u ponedjeljak 4.11. poslao satnicu u biltenu. U telefonskom razgovoru sa komesarom nam.je najavio da će se utakmica 6. kola odigrati u srijedu 13.11. da bi 6.11 u najavi utakmica odredio da se utakmica redovnog 7. kola, u kojoj smo domaćini Lokomotivi iz Mostara, ne igra !!!

Želimo naglasiti da se Propozicije ne primjenjuju jednako na sve klubove što nas stavlja u veoma podređen položaj te ozbiljno razmišljamo o istupanju iz ovakve vrste natjecanja te nas tjera da potražimo zaštitu od RSF BiH i da pravnim putem pokušamo spriječiti daljne smišljjene radnje i samovolju komesar”, stoji u saopštenju.

PODIJELI