PODIJELI

Talentovani golman bh. porijekla Amar Dževlan službeno je postao novi igrač španskog Real Betisa, a nakon što je u prošloj sezoni branio za omladince Eintrachta iz Frankfurta.

Ovaj 18-godišnjak je jedno vrijeme boravio i u Minhenu gdje se pripremao za odlazak u Španiju, a treninge je radio s privatnim golmanskim trenerom Adijem Musićem, koji je jedan od najzaslužnijih ljudi za njegov transfer u Španiju.

Španski mediji pišu da će Dževlan biti dio prve omladinske ekipe, odnosno juniora, a prve korake je napravio braneći za švedski Hammarby, nakon čega je sreću potražio u Njemačkoj.

Također se dodaje da su njegove igre pratili Lazio, Atalanta i posebno Bologna, ali da je ipak odlučio karijeru nastaviti u Betisu koji posljednjih godina mnogo više pažnje posvećuje omladinskim kategorijama i mnogo novca ulaže u svoje mlade igrače.

Amer Dževlan je rođen 5. februara 2003. godine, a branio je za mlađe selekcije Švedske. Ipak, s obzirom na to da ima bh. porijeklo, moguće je da će u budućnosti izabrati reprezentaciju BiH.

PODIJELI