PODIJELI

Trener West Bromwich Albiona, Slaven Bilić, optužen je za nepristojno ponašanje za vrijeme subotnje utakmice engleskog prvenstva, u kojoj je njegova ekipa poražena od Evertona sa 5-2, objavio je u utorak Engleski nogometni savez (FA).

“Navedeno je da se jezik i/ili ponašanje menadžera West Bromwich Albiona na terenu, u poluvremenu utakmice Premier lige protiv Evertona 19.9.2020., može okvalificirati kao nepristojno”, stoji u saopštenju glasnogovornika FA-a objavljenom na Twitteru.

Sudac utakmice Mike Dean na poluvremenu je pokazao crveni karton bivšem hrvatskom selektoru, nakon što mu je 52-godišnji Bilić prigovarao zbog isključenja defanzivca Kierana Gibbsa koji je gurao Evertonova veznjaka Jamesa Rodrigueza i pritom ga zahvatio po licu.

Slaven Bilić se do četvrtka mora oglasiti o ovoj optužbi.

Prizna li Bilić krivicu, pravilnik FA-a za takav prekršaj propisuje novčanu kaznu od 8.000 funti i jednu utakmicu suspenzije. U slučaju da Bilić ospori optužbu koja mu se stavlja na teret, a u žalbenom postpuku bude proglašen krivim, morat će platiti kaznu od 12.000 funti i dvije utakmice neće smjeti sjediti na klupi..

PODIJELI