PODIJELI

Ženski košarkaški klub Konjic nakon historijskog uspjeha i plasmana u Premijer ligu prije dvije sezone, sa najmlađom ekipom u ligi predstavlja pravo osvježenje u ženskoj bh. košarci.

Ova ekipa koja ima najmlađeg strijelca u historiji takmičenja Premijer lige, želi ove godine napraviti još jedan iskorak te napasti gornji dio tabele elitnog takmičenja bh. ženske košarke.

Pripreme za narednu sezonu su već počele, a stiglo je i prvo pojačanje u klub. U pitanju je 20-godišnja Amra Begić, koja u ŽKK Konjic stiže iz sarajevskog Play Off-a:

-Amra Begić (20) iz Travnika, danas je potpisala ugovor sa našom ekipom, te će tako pojačati našu ekipu u Premier ligi BiH. Prethodnu godinu Amra je nastupala za ekipu ŽKK “Play Off ” iz Sarajeva. Amra Begić je prije par godina nastupala i za omladinske selekcije našeg kluba, gdje je ostavila dobar dojam, pa smo opet dogovorili saradnju. Amra je inače nastupala za OKK “Vitez” iz Viteza, KK ” Travnik” iz Travnika, bila je član ŽKK ” Cinkarna Celje” iz Celja, Slovenija. Amra igra na pozicijama 2 i 3, navodi se u saopštenju kluba.

 

(S.Tikveša/Sportske.ba)

PODIJELI