Connect with us

BH Reprezentacija

Zvjezdane, zašto NSBiH podcjenjuje bh.trenere, kakav sad Bugarin Petev!

Objavljeno prije

,

 

Ako je tačna informacija da je Zvjezdan Misimović, v.d.sportski direktor u NSBiH, u Sarajevu pregovarao s bugarskim trenerom Ivaylom Petevom, kao najozbiljnijim kandidatom za selektora bh. reprezentacije, “Miske” treba odgovoriti na opravdano pitanje zabrinute javnosti, navijača, struke..?

Zašto i dokle NSBiH misli podcjenjivati bh.trenere, kako trofejne stručnjake, tako i one koji s uspjehom rade u inostranstvu.

Zašto je preko noći prednost dobio bugarski trener? Zbog čega se kod svakog izbora selektora licitira imenima: Vahida Halilhodžića, Vladimira Petkovića, Amara Osima, Safeta Sušića, Mehe Kodre, Blaža Sliškovića, Sergeja Barbareza, a onda ko zna koji lobiji postave svog selektora.

Neka neko u NSBiH objasni zašto je Petev garancija uspjeha, a ne recimo Kodro, Osim, ili Musemić, Slišković? Čak i da je Petev jedan od kandidata za selektora BiH, pregovarački tim samo nastavlja dosadašnju praksu poigravanja s bh.trenerima i podcjenjivanjem istih. Simptomatično da je Petev prvi kandidat s kojim se razgovora, umjesto s onima za koje se populistički zalaže njihov bivši saigrač, miljenik navijača i nekada jedan od glavnih igrača “Zmajeva”. Zanimljiva će biti reakcija Kodre, Barbareza, Sušića, Sliškovića, Osima, Musemića, Halilhodžića, Varešanovića, Glavaša, Selimbegovića, Alispahić, Topic, Rahimića…

Inače, Petev je vodio zagrebački Dinamo u sezoni 2016/17. i jedini je trener koji u posljednja, skoro dva desetljeća s modrima nije osvojio naslov. Te sezone Rijeka je bila prvak HNL.

S.S.


BH Reprezentacija

Nurkić: “Sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Facebook

Večeras je najveća zvijezda bh. reprezentacije, centar Portlanda Jusuf Nurkić, govorio za Novu BH, a između ostalog dotakao se nove sramote u kojoj se našla bosanskohercegovačka košarka.

– Mislim da je sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji. Nemam komentar. Nekako mi podrazumijevamo da će biti turbulencija. Uvijek imamo neki bojkot nečega. Nadam se da barem u budućnosti neće biti toga. Atmosfera je super i to je nešto što drži ovo sve, kazao je između ostalog Nurkić.

Reprezentacija BiH nalazi se na pripremama pred Eurobasket, a prema riječima Nurkića, još se ništa ne zna. Samo znaju da imaju dva treninga, a šta dalje?


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Navijač bh. reprezentacije poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, dobio je ekspresan odgovor od Jusufa

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Twitter

Ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ušao je u verbalni sukob s jednim od navijača bh. reprezentacije preko društvene mreže Facebook.

Nova BH najavila je da će večeras emitovati intervju s Nurkićem, a u komentaru jedan navijač osvrnuo se na finansijske probleme Košarkaškog saveza BiH, pa napisao:

“Juka i Musa neka odvoje sedmičnu zaradu za Savez ako su patriote i to je to, kada neće kantoni i FBIH da spreme”, napisao je navijač Edis.

Potom mu je odgovorio niko drugi nego lično Nurkić.

“Zbog takvih kao ti Edise djeca odlaze!

Državna repka jel??

Ne sramoti se…”, napisao je centar Portland Trail Blazersa.

Nurkić je vrlo brzo na komentar dobio više od 100 lajkova.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Bh. reprezentacija ipak putuje u Estoniju

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FENA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će otputovati na turnir u Estoniju, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog ogromnih troškova, do posljednjeg trenutka bio je neizvjestan odlazak košarkaških Zmajeva u ovu baltičku zemlju, ali problem je na kraju riješen.

– Prije svega se moramo zahvaliti našim domaćinima, Košarkaškom savezu Estonije, bez čije pomoći ne bismo mogli učestvovati na turniru. Sam turnir će itekako dobro doći našoj reprezentaciji, kako bi igrači podigli takmičarsku formu, a stručni štab napravio adekvatnu analizu, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

U estonskom Tartu naša će selekcija igrati protiv Estonije i Belgije.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE