PODIJELI

Danas (16.06.2020. godine) je održana redovna 39. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza FBiH.

Izvršni odbor NS FBiH je između ostalog donio odluku da se prihvata zatečeno stanje do prekida takmičenja uzrokovanim virusom COVID-19  u svim takmičenjima u organizaciji Nogometnog saveza FBiH.

S tim u vezi, prvakom Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2019/2020 proglašen je FK Olimpik Sarajevo, koji je ostvario plasman u Premijer ligu BiH, dok iz Prve lige FBiH ispadaju dva kluba, NK Slaven Živinice i FK Radnik Hadžići.

Također, proglašeni su prvaci Druge lige Federacije BiH i to: NK Vis Simm Bau Kosova – prvak Druge lige FBiH grupa Centar, FK Seona – prvak Druge lige FBiH grupa Sjever, FK Rudar Han Bila – prvak Druge lige FBiH grupa Zapad i HŠK Posušje – prvak Druge lige FBiH grupa Jug.

Izvršni odbor NS FBiH je konstatirao kako klubovi NK Vis Simm Bau i HŠK Posušje ispunjavaju uvjete iz Propozicija takmičenja Druge lige FBiH za plasman u Prvu ligu Federacije BiH te će se od naredne takmičarske sezone takmičiti u Prvoj ligi FBiH.

Doigravanje za prvaka Prve futsal lige FBiH, Prve ženske lige FBiH kao i Omladinske lige BiH će biti odigrano neposredno prije početka naredne takmičarske sezone.

Takmičarska sezona 2020/2021 Prve i Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine počinje 08.08.2020. godine.

Pored toga, Izvršni odbor NS FBiH je usvojio odluku da će se Pravilnik o licenciranju klubova u potpunosti primjenjivati od takmičarske sezone 2021/2022.

PODIJELI